Птица листи за проверка - таксономија - дистрибуција - мапи - линкови

Превод на оваа страница беше завршен со помош на Google автоматизирана алатка за преведување. Придонесе за подобра превод

Добредојдовте Гостин

Влези:
Лозинка:

Добредојдовте на Avibase

Avibase е богата база на податоци за информациониот систем на сите птици на светот, кои содржат над 9.000.000 евиденција околу 10.000 видови и подвидови 22.000 птици, вклучувајќи ги и дистрибуција на информации, таксономија, синоними на неколку јазици и многу повеќе. Овој сајт е раководен од Дени Lepage и хостирано од птица студии во Канада, канадската соработник на BirdLife International. Avibase е работа во тек од 1992 година и сега сум задоволен да понудат како услуга за птицата-гледањето и научна заедница.

© Denis Lepage 2019 - Број на рекорди моментално во Avibase: 24,759,369 - Последно ажурирање: 2019-01-06

Пребарување за:
Пребарај листа за проверка:
Напредно пребарување
Барај со семејството
Листи за проверка од страна на региони
Помош со пребарување

Bird Studies Canada - Etudes d'Oiseaux Canada Birdlife International

Птица на денот: Uropsalis lyra (Lyre-tailed Nightjar) Слики Звуци
(0 гласови)
Фото Powered by flickr.com .

Птица листа на денот: Santa María (Department), Catamarca, Argentina
Avibase Flickr Group Flickr icon

Неодамна проверени листи за проверка:

Неодамнешни нови записи во земјата :

Avibase е угости 276.861.157 пати од 24 Јуни 2003 г.. © Denis Lepage | Политика за приватност
Превод на оваа страница беше завршен со помош на Google автоматизирана алатка за преведување.