Птица листи за проверка - таксономија - дистрибуција - мапи - линкови

Превод на оваа страница беше завршен со помош на Google автоматизирана алатка за преведување. Придонесе за подобра превод

Добредојдовте Гостин

Влези:
Лозинка:


Avibase - Птица надзор карти и прашалници на светот

Birdlife Logo

Овие листи за проверка се засноваат на најдобрите достапни информации во овој момент. Тие се базираат на широк спектар на извори кои јас соберат во текот на многу години, и постојано се ревидираат. Задоволен сум да им понуди на овие листи за проверка како услуга да birdwatchers, но тие се предмет на некое ниво на неточности. Ако најдете грешки, ве молиме не двоумете се да .

Птица надзор карти и прашалници на светот е дел од Avibase и птица линкови кон светот, кои се дизајнирани и одржуван од страна на Дени Lepage, и хостирано од птица студии во Канада, кој е ко-партнер на BirdLife International.

© Denis Lepage 2019

>
Поставете маркер на картата

Покажи списоци за проверка:

Внесете име на регион:

Таксономија:

Avibase е угости 280.043.612 пати од 24 Јуни 2003 г.. © Denis Lepage | Политика за приватност
Превод на оваа страница беше завршен со помош на Google автоматизирана алатка за преведување.