Птица листи за проверка - таксономија - дистрибуција - мапи - линкови

Превод на оваа страница беше завршен со помош на Google автоматизирана алатка за преведување. Придонесе за подобра превод

Добредојдовте Гостин

Влези:
Лозинка:

Avibase политика на приватност

Avibase е некомерцијална веб-страница која се наоѓа во Канада, посветена првенствено да собира и споделува информации за птиците во светот. Avibase не собира или користи лични податоци за своите корисници и посетители за комерцијални цели. Меѓутоа, тоа не собира лични информации што ги користи на следниве начини.

Прво, за страници за кои е потребна автентикација на корисник (најава и лозинка, како што се myAvibase и алатката за веб-услуги на Avibase), ние чуваме колаче кое престојува само на вашиот компјутер за одржување на вашата сесија. Ако креирате личен профил Avibase, вашето име, адреса за е-пошта, јазик и други параметри, како и вашите листи за прегледи поврзани со вашите листи за проверка, ќе бидат зачувани во нашите сервери. Оваа информација нема да биде споделена со трети лица и се користи само за да ве идентификува за време на користењето на страницата Avibase. Вашето име може да биде прикажано во јавни аутпути (на пример, Извештај Врвни набљудувачи), но може да побарате да го исклучите вашето име од вашиот профил. Исто така можете, во секое време, да го избришете вашиот профил и сите поврзани податоци, со одење на вашиот Avibase профил и кликнување на "Избриши профил".

Avibase исто така користи Google Analytics, услуга за веб-аналитика обезбедена од Google, Inc. Google Analytics користи колачиња, кои се текстуални датотеки поставени на вашиот компјутер, за да му помогнат на веб-страницата да анализира како корисниците го користат сајтот. Информациите генерирани од колачето за вашата употреба на веб-страницата (вклучувајќи ја и вашата IP адреса, иако ова треба да биде ограничено, бидејќи ние се потпираме на функцијата за анонимизација на IP) ќе бидат пренесени и складирани од Google на сервери во САД. Google ќе ги користи овие информации со цел да ја процени вашата употреба на веб-страницата, да собира извештаи за активностите на веб-страниците за веб-оператори и да обезбедува други услуги поврзани со активностите на интернет и користењето на интернет. Гугл, исто така, може да ги пренесе овие информации на трети страни, ако тоа се бара со закон, или кога трети страни ги обработуваат информациите во име на Google. Google нема да ја поврзе вашата IP адреса со какви било други податоци што ги поседува Google. Може да одбиете употреба на колачиња со избирање на соодветни поставки на вашиот интернет пребарувач, но ве молиме забележете дека ако го направите ова, можеби нема да можете да ја користите целосната функционалност на овој веб-сајт. Со користење на оваа веб-страница, вие се согласувате со обработката на податоците за вас од Google на начин и за целите наведени погоре.

Јас генерално се обидувам да признаам по име сите соработници кои ми помогнаа да го подобри Avibase во текот на годините. Ако вашето име се појавува во потврдите, но би сакале да го отстраните, едноставно контактирајте ме . Ако мислите дека вашето име треба да биде таму, молам, исто така, да ме известите, ова е речиси сигурно надзор на моја страна (моите извинувања!).

Avibase е авторско право на Денис Лепаж. Дозвола е имплицитно дадена за да се вршат врски со било која од страниците на сајтот, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на, регионални листи за проверка и страници со профили на видови.

Употреба на фотографии

Сликите и сликите прикажани во рамките на Avibase се предмет на авторските права на нивниот автор, освен ако не е поинаку наведено преку логото на креативна лиценца. Сите фотографии прикажани од Flickr API остануваат сопственост на нивните оригинални соработници. Avibase не одржува локален кеш на фотографии од API, но само одржува линкови до верзиите со големина на сликички. Сите фотографии го вклучуваат името на авторот (како што е предвидено на Flickr) и се поврзани со страницата на авторот на Flickr. Само слики што се означени за јавни пребарувања од нивните автори се прикажани во Avibase. Ова е обично стандардно поставување во Flickr, кое може да го смени сопственикот на сметката.

Ако сте фотограф со Flickr сметка и би сакале да барате дека вашите фотографии повеќе не се прикажуваат како сликички во Avibase, имате најмалку 2 опции. Прво, можете да да ме контактирате , за да побарате вашите фотографии да не бидат прикажани, и јас ќе бидам среќен што ќе се обврзам што е можно поскоро. Кога го правите тоа, исто така, наведете го името на вашата сметка на Flickr, за да можам да идентификувам и да воспоставам филтер за да спречите прикажување на вашите фотографии. Втората опција е да го смените својството на прикажување на некои или сите ваши фотографии, за да тие веќе не се достапни за јавни пребарувања . Ова може да се направи глобално во вашата сметка на Flickr, под Приватност и дозволи , или за секоја поединечна фотографија. Откако ќе го промените ова поставување, фотографиите може да се прикажат како недостапни во Avibase, и на крајот ќе бидат целосно отстранети.

Сликите од бајрерот Avibase се користеа со дозвола од нивните сопственици на авторски права, кои вообичаено се идентификуваат со движење на глувчето над некоја од фотографиите или кликање на фотографија.

Дозвола за користење на која било од фотографиите прикажани во Avibase не може да биде доделена од мене и мора да биде побарана директно до сопственикот на авторските права. Некои од фотографиите на Flickr се достапни за користење под Криејтив комонс лиценца, но ваша одговорност е како корисник да обезбеди кои од нив и да ги почитуваат условите на одредена лиценца. Оваа информација е достапна на страната на Flickr кога кликате на фотографија.

Ако имате фотографии што сакате да ги ставите на располагање преку Avibase, се што треба да направите е да ги направите тие фотографии достапни на Flickr сметка и да осигурате дека вашиот профил дозволува приватни пребарувања.

Пријавување несоодветна содржина

Ако сакате да пријавите несоодветна фотографија прикажана во Avibase, најдобро е ако едноставно кликнете на иконата за мали квадратчиња прикажана во долниот лев агол под која било од фотографиите. Употребата на ова копче треба да биде ограничена на погрешно идентификување и слики кои не претставуваат птици. Сите фотографии обележани на овој начин на крајот ќе бидат разгледани и отстранети доколку е соодветно. Ако сакате, можете исто така да доделите гласање на било која слика со кликнување на лентата под фотографијата. Просечното гласање толку далеку од другите посетители (кога е применливо) исто така се прикажува под фотографиите. Конечно, можете да го користите копчето со стрелки, во долниот десен агол, за да ја смените фотографијата на друг случајно избран еден од истите видови.

Avibase е угости 279.280.005 пати од 24 Јуни 2003 г.. © Denis Lepage | Политика за приватност
Превод на оваа страница беше завршен со помош на Google автоматизирана алатка за преведување.