listat kontrolluese Bird - taksonominë - Shpërndarja - harta - Lidhje

Përkthimi i kësaj faqe është përfunduar me ndihmën e mjet automatizuar Google translation. Jepni kontributin një përkthim më të mirë

i mirëpritur mysafir

Hyrje:
Fjalëkalim:

Politika e privatësisë Avibase

Avibase është një faqe interneti jo komerciale e organizuar në Kanada, e dedikuar kryesisht për të mbledhur dhe ndarë informacione rreth zogjve të botës. Avibase nuk mbledh ose përdorë informacion personal për përdoruesit dhe vizitorët e tij për qëllime komerciale. Sidoqoftë, ai mbledh disa informacione personale që përdor në mënyrat e mëposhtme.

Së pari, për faqet që kërkojnë autentifikim të përdoruesit (identifikimi dhe fjalëkalimi, si myAvibase dhe mjet i shërbimeve të uebit Avibase), ne ruajmë një cookie që ndodhet vetëm në kompjuterin tuaj për ruajtjen e sesionit tuaj. Nëse krijoni një profil personal të Avibase, emri juaj, adresa e postës elektronike, gjuha dhe preferencat e tjera, si dhe listat e vërejtjeve të lidhura me listat e kontrollit tuaj, do të ruhen brenda serverëve tanë. Ky informacion nuk do të ndahet me palët e treta dhe përdoret vetëm me qëllim identifikimin gjatë përdorimit të faqes Avibase. Emri juaj mund të shfaqet në rezultatet publike (p.sh. Raporti i vëzhguesve kryesorë), por mund të kërkoni të përjashtoni emrin nga profili juaj. Gjithashtu, në çdo kohë mund të fshini profilin tuaj dhe të gjitha të dhënat e lidhura, duke shkuar te profili yt Avibase dhe duke klikuar mbi "Fshi profilin".

Avibase gjithashtu përdor Google Analytics, një shërbim i analytics web ofruar nga Google, Inc. Google Analytics përdor cookies, të cilat janë skedarë teksti të vendosur në kompjuterin tuaj, për të ndihmuar në faqen e internetit të analizojë se si përdoruesit përdorin faqen. Informacioni i gjeneruar nga cookie në lidhje me përdorimin tuaj të faqes (përfshirë adresën tuaj IP, edhe pse kjo duhet të jetë e kufizuar për shkak se ne mbështetemi në funksion të anonimizimit të IP) do të transmetohet dhe ruhet nga Google në serverat në Shtetet e Bashkuara. Google do të përdorë këtë informacion me qëllim të vlerësimit të përdorimit të faqes suaj, përpilimin e raporteve për aktivitetin e uebit për operatorët e internetit dhe sigurimin e shërbimeve të tjera që kanë të bëjnë me aktivitetin e internetit dhe përdorimin e internetit. Google gjithashtu mund ta transferojë këtë informacion tek palët e treta, kur kërkohet ta bëjë këtë me ligj, ose kur palët e treta përpunojnë informacionin në emër të Google. Google nuk do të shoqërojë adresën tuaj IP me ndonjë të dhënë tjetër të mbajtur nga Google. Ju mund të refuzoni përdorimin e cookies duke zgjedhur cilësimet e duhura në shfletuesin tuaj, megjithatë ju lutem vini re se nëse e bëni këtë ju mund të mos jeni në gjendje të përdorni funksionalitetin e plotë të kësaj faqeje interneti. Duke përdorur këtë faqe interneti, ju pëlqeni përpunimin e të dhënave për ju nga Google në mënyrën dhe qëllimet e përcaktuara më sipër.

Unë në përgjithësi përpiqem të pranoj me emër të gjithë kontribuesit të cilët më ndihmuan të përmirësoja Avibase-in gjatë viteve. Nëse emri juaj shfaqet në pranimet, por dëshironi ta hiqni atë, thjesht më kontaktoni . Nëse ju mendoni se emri juaj duhet të jetë atje, ju lutem më lejoni të di, kjo është pothuajse me siguri një mbikëqyrje nga ana ime (faljet e mia!).

Avibase është copyright i Denis Lepage. Leja është dhënë në mënyrë implicite për të bërë lidhje me ndonjë faqe të faqes, duke përfshirë, por pa u kufizuar në, listat kontrolluese rajonale dhe faqet e profilit të specieve.

Përdorimi i fotografive

Fotografitë dhe imazhet e shfaqura brenda Avibase janë të gjitha subjekt i të drejtës së autorit të autorit të tyre origjinal, përveç nëse tregohet ndryshe përmes një logoni të licencës krijuese. Të gjitha fotografitë e shfaqura nga Flickr API mbeten pronë e kontribuesve të tyre origjinalë. Avibase nuk mban një cache lokale të fotografive nga API, por mban vetëm lidhje me versionet me madhësi të vogël. Të gjitha fotot përfshijnë emrin e autorit (siç jepet në Flickr) dhe janë të lidhura me faqen e autorit në Flickr. Vetëm fotot që janë shënuar për kërkimet publike nga autorët e tyre shfaqen në Avibase. Kjo është zakonisht një cilësim i parazgjedhur në Flickr, i cili mund të ndryshohet nga mbajtësi i llogarisë.

Nëse jeni fotograf me një llogari Flickr dhe dëshironi të kërkoni që fotot tuaja të mos shfaqen më si thumbnails në Avibase, ju keni të paktën 2 opsione. Së pari, mund të të më kontaktoni për të kërkuar që fotot tuaja të mos shfaqen më dhe unë do të jem i lumtur të detyrohem sa më shpejt që të mundem. Kur ta bëni këtë, ju lutemi gjithashtu jepni emrin tuaj të llogarisë flickr, kështu që unë mund të identifikoj dhe të krijoj një filtër për të parandaluar shfaqjen e fotove tuaja. Opsioni juaj i dytë është që të ndryshoni pronën e shfaqjes së disa ose të gjitha fotot tuaja në mënyrë që ato të mos jenë më të disponueshme për kërkime publike . Kjo mund të bëhet globalisht në llogarinë tuaj Flickr, nën Privatësia dhe lejet , ose për çdo foto individuale. Pasi ta keni ndryshuar këtë cilësim, fotot mund të shfaqen si i padisponueshëm në Avibase dhe përfundimisht do të hiqen tërësisht.

Fotografitë nga flamuri i Avibase janë përdorur me lejen e mbajtësve të tyre të të drejtës së autorit, të cilët normalisht identifikohen duke lëvizur miun mbi ndonjë nga fotot ose duke klikuar mbi një foto.

Leja për të përdorur ndonjë nga fotografitë e shfaqura në Avibase nuk mund të jepet nga unë dhe duhet të kërkohet drejtpërdrejt te mbajtësi i të drejtës së autorit. Disa nga fotot e Flickr janë në dispozicion për përdorim nën Creative Commons License, por është përgjegjësia juaj si përdorues për të siguruar ato dhe për t'iu përmbajtur kushteve të licencës specifike. Ky informacion është i disponueshëm në faqen e Flickr kur klikon një foto.

Nëse keni foto që dëshironi të bëni në dispozicion përmes Avibase, të gjitha që ju duhet të bëni është të bëni ato foto në dispozicion në një llogari Flickr dhe të siguroheni që profili juaj lejon kërkime private.

Raportimi i përmbajtjes së papërshtatshme

Nëse dëshironi të raportoni një foto të papërshtatshme të shfaqur në Avibase, mënyra më e mirë nëse thjesht klikoni ikonën e vogël katrore të shfaqur në këndin e majtë poshtë nën çdo foto. Përdorimi i këtij butoni duhet të kufizohet në identifikimin e gabuar dhe fotot që nuk përfaqësojnë zogjtë. Çdo fotografi e shënuar në këtë mënyrë do të shqyrtohet dhe hiqet nëse është e përshtatshme. Nëse dëshironi, gjithashtu mund të caktoni një votim për çdo foto duke klikuar në shiritin poshtë fotos. Rezultati mesatar i votimit deri tani nga vizitorët tjerë (kur është e aplikueshme) shfaqet gjithashtu poshtë fotove. Së fundi, mund të përdorni butonin e shigjetës, në këndin e poshtëm të djathtë, për të ndryshuar fotografinë në një tjetër të zgjedhur të rastësishme të të njëjtit specie.

Avibase është vizituar 279.280.182 herë që nga 24 qershor 2003. © Denis Lepage | Politika e privatësisë
Përkthimi i kësaj faqe është përfunduar me ndihmën e mjet automatizuar Google translation.