Welcome Guest

Hirundapus [caudacutus, cochinchinensis, giganteus or celebensis] (= Hirundapus caudacutus) (Latham, J 1802)




(0 votes)
Photo powered by flickr.com.


Classification
Order:
  Apodiformes
Family:
  Apodidae
Genus:
   Hirundapus
Scientific:
  Hirundapus caudacutus


Original description

Citation:
  (Latham, J 1802)

Reference:
   Suppl. Indicis Orn.

Imprint year:
  1801

Protonym:
  Hirundo caudacuta

Link:
  https://biodiversitylibrary.org/page/33261431


Avibase identifiers

Avibase ID:
  21C47F941FCA96CD

Avibase ID:
  avibase-21C47F94

Short link:
  https://avibase.ca/21C47F94


Taxonomic Serial Number:
  TSN: 178021

Geographic range:

  • Hirundapus caudacutus caudacutus: Siberia to Japan and Kuril Islands.; winters to Australia
  • Hirundapus caudacutus nudipes: Himalayas to sw China; winters to India and Myanmar
  • Hirundapus cochinchinensis cochinchinensis: E Himalayas to SE Asia; winters to Sumatra and Java
  • Hirundapus cochinchinensis formosanus: Taiwan
  • Hirundapus cochinchinensis rupchandi: Central Nepal; winters to Malay Peninsula, Sumatra and Java
  • Hirundapus giganteus giganteus: Malay Peninsula, Greater Sundas and Palawan
  • Hirundapus giganteus indicus: SW India and Sri Lanka; Bangladesh to SE Asia, Andaman Is.
  • Hirundapus celebensis: N Sulawesi and Philippines (absent from Palawan)
  • Show more...
English:


Authorities recognizing this taxonomic concept:

Avibase taxonomic concepts (current):
Hirundapus [caudacutus, cochinchinensis, giganteus or celebensis]
Avibase taxonomic concepts v. 08 (Feb 2021):
Hirundapus [caudacutus, cochinchinensis, giganteus or celebensis]

Taxonomic status:

Species status: species group (sometimes a species)

Your sightings

You must be logged in to view your sighting details. To register to myAvibase click here.

Related taxa

Alternative arrangements:  1  2  3 

Highlight taxa in a checklist (shown in red)

Other synonyms

See also the taxonomic synonyms table.


Scientific: Hirundapus [caudacutus, cochinchinensis, giganteus or celebensis], Hirundapus caudacutus

Avibase has been visited 357,319,287 times since 24 June 2003. © Denis Lepage | Privacy policy